www.strandjagtforeningen.dk
Tilbage til: Portalen | Forsiden
  Temaoversigt >> Læs indlæg  
  Side 1 af 1
Skydetårne og stiger
 


Jens-anker Jørgensen

Total antal indlæg : 67Skrevet d. 23-09-2012 20:56:01
________________________________

Rigtig mange jægere har taget positivt imod de nye regler om opstilling og benyttelse af skydestiger- og tårne til jagt. Desværre har det også haft den negative sidegevinst, at ufattelig mange, særlig skydetårne, er opsat ulovligt ift. reglerne. Det har nu bevirket, at Naturstyrelsen sætter ekstraordinær fokus på ulovligt opstillede skydetårne- og stiger. Ikke fordi Naturstyrelsen vil drøne land og rige rundt med målebånd, men man iværksætter en målrettet indsats mod synlige ulovlighederne og mod de eksempler af lovovertrædelser, som indløber som anmeldelser.

Hvis ikke der meget hurtigt kommer styr på opsættelse og benyttelse af tårne og stiger, kan det ikke udelukkes, at andre grønne organisationer vælger at rejse problemet i Vildtforvaltningsrådet, hvor risikoen for helt at forbyde brugen af denne form for kunstige skjul til jagt eller som minimum, at stramme reglerne betydeligt. Det er netop denne risiko Naturstyrelsen forsøger at undgå ved at gå i offensiven og tage hånd om ulovligt opstillede tårne og stiger og dermed komme ulovlighederne til livs, inden andre lukker helt for muligheden og dermed også rammer de mange, som overholder lovgivningen.

Hvis du som læser af dette, er én af de mange, som har opstillet et skydetårn eller en skydestige, kan det anbefales, at du lige tjekker reglerne en ekstra gang og sikrer, at dit skydetårn- eller stige står opstillet i overensstemmelse med lovgivningen, så du ikke pludselig står med en anmeldelse og dermed også bidrager til, at de ellers så lempelige regler ikke står for fald, blot pga. uvidenhed eller en bevidst handling.

Herunder opridses den del af reglerne, som oftest er årsagen til konflikter og til lovovertrædelserne:

Afstandskravene til naboskel for opstilling af en skydetårn- eller stige er 130 meter, med mindre der foreligger en skriftlig aftale naboerne imellem.

Skydetårne (hochsitze) må kun placeres i indre eller ydre skovbryn på et bevokset areal på min. 0,5 ha. og altså ikke i det åbne land eller i læhegn. (Læhegn, uanset bredde og længde, betragtes ikke som et bevokset areal).

Øvrige regler om opstilling og benyttelse af skydeplatforme og stiger kan læses på www.nst.dk eller på www.jaegerne.dk

skydetårne og stiger
 


Jens-anker Jørgensen

Total antal indlæg : 67Skrevet d. 13-05-2016 22:04:19
________________________________

Har du styr på reglerne om skydetårne og stiger ?.

http://www.jaegerforbundet.dk/om-dj/nyhedsarkiv/2016/skydetarne-og-stiger/

Med jagtlig hilsen, å, knæk og bræk, den 16 maj.

Jens-Anker

  Side 1 af 1
 
Copyright © Landsbyhjemmeside.dk